Stichting Bij Corrie in Noord en Zuid

Stichting Bij Corrie ontwikkelt buurtactiviteiten in Rotterdam Noord en Zuid. In het wijkcentrum Kopblok in Hillesluis (locatie Zuid) kan iedereen terecht voor informatie, activiteiten en leuke contacten uit de buurt. Aan de 1e Pijnackerstraat in het Oude Noorden (Noord) heeft Bij Corrie het Ambachtsplein ontwikkeld. Ook hier kun je terecht voor activiteiten en contacten uit de buurt, maar ook om te leren. Er worden op het Ambachtsplein producten gemaakt van onder andere textiel en leer. Je kunt er je talenten ontdekken en je beroepsvaardigheden verder ontwikkelen. Op ons Youtube-kanaal kun je diverse filmpjes bekijken over Bij Corrie.

Beide locaties van Stichting Bij Corrie zijn goed bereikbaar met OV en/of auto.

Bij Corrie kijkt en luistert wat er in de wijk leeft en waar behoefte aan is. Op basis van die informatie ontwikkelen we onze activiteiten. Deze vraaggestuurde aanpak is onze kracht en zorgt ervoor dat Bij Corrie werkelijk aansluit bij de behoeftes en vragen uit de wijk. De Nederlandse taal vinden we bij de activiteiten belangrijk, zo willen we bijdragen aan de vermindering van laaggeletterdheid in Rotterdam en iedereen die nog niet zo goed Nederlands spreekt uitnodigen om mee te doen.

Iedereen is welkom Bij Corrie, ongeacht leeftijd, geloof of achtergrond; samen maken we de wijk aangenamer. Samen in de wijk Bij Corrie.

Onze naam is afgeleid van een initiatiefrijke bewoonster van de wijk.

Bij Corrie werkt met vrijwilligers die de stichting volledig draaiend houden. Daarnaast worden we op verschillende manieren door sponsors en donateurs ondersteund.

Voor workshops, lessen of presentaties worden externe professionals ingehuurd.

Bij submenu’s Missie en Visie lees je meer over Bij Corrie en daar vind je ook de jaarverslagen.