Meehelpen als bedrijf

MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij bedrijven steeds hoger op de agenda. Tegenwoordig wordt ook de term MBO, Maatschappelijk Betrokken Ondernemen gebruikt voor de vrijwillige verbinding met lokale initiatieven. Deze betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven is voor Bij Corrie erg belangrijk omdat veel projecten zonder de samenwerking met het bedrijfsleven niet mogelijk zijn.

Bijdragen aan Bij Corrie kan op verschillende manieren:

Samenwerking: krachten bundelen door projecten samen te ontwikkelen en uit te voeren

Sponsoring: financiële bijdrage voor een project of een activiteit

Donaties: financiële bijdrage voor de organisatie

Faciliteiten: een rondleiding in uw organisatie voor cursisten, uw netwerk beschikbaar stellen

Menskracht: een uurtje per maand meedenken met een hoogopgeleide cursist en hem/haar inspireren. Of met een team collega’s een middag meehelpen als taalvrijwilliger tijdens een taalcursus of op het Ambachtsplein.

Kennis: meedenken bij ontwikkeling van nieuwe projecten

Werkervaringsplaatsen: aanbieden van een stageplaats zodat cursisten de taal van de praktijk beter leren en in het werkritme komen.

Producten: voor het Ambachtsplein zijn we altijd op zoek naar textiel, leer en andere producten die we kunnen gebruiken in het naai-atelier.

We denken graag met u mee wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Er zijn inmiddels al mooie samenwerkingsverbanden met Tornante Trainingen, Gemeente Rotterdam, Woonstad, Theater Zuidplein, Museum Boijmans Van Beuningen, SKVR, De Doelen, Voetbalclub Sparta, GOM, Verzorgingstehuis Rubroeck.