Finale schrijfwedstrijd van Taal Dichtbij

Op donderdag 12 september is de finale van de schrijfwedstrijd ‘Boek je toekomst, waar sta jij over vijf jaar?’ Deelnemers van het gemeentelijke programma Taal Dichtbij hebben meegedaan aan de wedstrijd en hun verhalen (maximaal 1 A4) bij stichting Bij Corrie ingediend. Tijdens de finale lezen 6 finalisten hun persoonlijke verhaal voor aan het publiek en worden de winnaars van de schrijfwedstrijd bekend gemaakt. De schrijfwedstrijd is -conform de indeling van Taal Dichtbij – verdeeld in drie categoriën: deelnemers van de Alfabetiseringscursus, deelnemers met niveau A2, en cursisten van het Staatsexamen Nederlands. Elke categorie heeft een winnaar.

De schrijfwedstrijd is georganiseerd door stichting Bij Corrie in het kader van de Week van de Alfabetisering van de Stichting Lezen & Schrijven. Iedereen is vanaf 13.30uur welkom, de finale begint om 14.00uur.

Taal Dichtbij wordt gefinancierd door de Gemeente Rotterdam als onderdeel van het Taaloffensief. Het Taaloffensief is in Rotterdam opgezet om de beheersing van de Nederlandse taal van Rotterdammers te bevorderen en helpt bovendien laaggeletterdheid te bestrijden.