Nieuwe filmpjes van de locaties Noord en Zuid

Reuze trots zijn we op de twee nieuwe filmpjes die onlangs gemaakt zijn over de verschillende activiteiten en het Ambachtsplein van Bij Corrie in Rotterdam Noord en op Rotterdam Zuid.

In het filmpje Noord vertellen Anna Marie en Ivan over de rol van het Ambachtsplein van Bij Corrie dat op deze locatie in Rotterdam Noord is gevestigd. Je ziet hoe bewoners uit de wijk op het Ambachtsplein hun arbeidsvaardigheden kunnen verbeteren bij het naai-atelier Mooi Goed, bij de fietsenmaker of bij houtbewerking. Met deze ervaring worden hun kansen vergroot om door te stromen naar een plek op de arbeidsmarkt.

In filmpje Zuid vertelt vrijwilligster Sharmine alles over de locatie in Rotterdam Zuid en hoe ze destijds zelf bij de stichting betrokken is geraakt. Je krijgt er een goede indruk van alle activiteiten die er georganiseerd worden.

Op beide locaties legt men makkelijk contact met andere wijkbewoners en leert men op een informele manier meer Nederlands te spreken. De activiteiten en de conversatielessen zorgen voor meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid en meer kansen op de arbeidsmarkt.

De filmpjes zijn gemaakt door A Small Production Company.

Op ons eigen Youtube-kanaal vind je nog meer filmpjes over Bij Corrie.